In 1986 werd Dave Navarro lid van de alternatieve rockgroep Jane’s Addiction, en de groep werd al snel een van de meest succesvolle acts van het begin van de jaren 1990. Navarro bracht onder Jane’s Addiction vier studioalbums uit, gevolgd door een periode als gitarist bij de Red Hot Chili Peppers van 1993 tot 1998. Naast het feit dat hij wordt beschouwd als een van de grootste gitaristen aller tijden, zijn zijn indrukwekkende acteerprestaties op het kleine scherm niet onopgemerkt gebleven; hij speelde rollen in televisiehits als Sons of Anarchy en Odd Mom Out. Helaas is zijn weg naar het sterrendom niet zonder tragedie verlopen. Slechts drie jaar voor hij bij Jane’s Addiction kwam, werd Navarro’s moeder vermoord door haar ex-vriend. Toen hij 19 was, onderdrukte hij het trauma van het verlies van zijn moeder door zich in een wereld van seks, drugs en rock ‘n’ roll te storten. Jane was al snel niet meer de enige verslaving in Navarro’s leven, want hij worstelde jarenlang met drugsmisbruik en geestesziekten. Gelukkig kon Navarro zijn leven beteren en sindsdien is hij een voorvechter van verslavingsherstel geworden met MusiCares.

Navarro heeft enkele terugkerende rollen op tv, maar tegenwoordig straalt zijn creatieve vitaliteit als de huidige gastheer van Paramount Network’s Ink Master. We spraken Navarro en tatoeĆ«erder Oliver Peck tussen de opnames door om te horen wat de gitarist nodig had om van de duisternis naar het licht te gaan — en hoe hij anderen op hetzelfde pad leidt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.